Update corona

We zijn meer toegankelijk. Na een positief advies van het RIVM en het KNGF (beroepsgroep fysiotherapeuten) gaan we onze fysiotherapeutische dienstverlening opschalen. Uiteraard op een veilige, verantwoorde manier en conform de richtlijnen van de RIVM en KNFG.

Het laat zich aanzien dat we de komende tijd helaas nog wel met het Corona virus te maken zullen hebben, maar met een aangepaste praktijkvoering menen we deze tijd verantwoord door te kunnen komen.

Een greep uit de aanpassingen zoals we die hanteren:

-Mensen met koorts, keelpijn of verkoudheid worden niet behandeld. Ook niet als gezinsleden dergelijke klachten hebben.
-Indien u korter dan twee weken genezen bent van Corona dan wordt u gevraagd om op een later moment een afspraak te maken;
-Bij binnenkomst wordt iedereen verzocht de handen te ontsmetten.
-We werken op de behandelkamers, als we binnen de anderhalve meter komen, met beschermingsmateriaal (mondkapjes en evt. handschoenen).
-We werken in vier behandelkamers met maximaal twee therapeuten. Iedere kamer kan zo na gebruikt goed schoongemaakt worden.
-In de oefenzaal werken we met maximaal 4 mensen tegelijk, inclusief therapeut(en).
-De apparatuur in de oefenzaal wordt zodanig gebruikt dat er voldoende afstand kan worden gehouden. Sommige apparaten zijn daarvoor verplaatst.
-Apparaten worden doorlopend ontsmet.
-Behandeltijden worden strikt aangehouden zodat het aantal mensen wat tegelijk aanwezig is in de praktijk beperkt is.
-Wij verruimen de openingstijden, waardoor een betere spreiding van activiteiten mogelijk wordt.

We werken met een aangepaste agenda. Alle groepsactiviteiten met meer dan vier personen zijn komen te vervallen. Voorafgaand aan het hervatten van een behandeltraject of opstarten van een nieuwe behandeling, zal er een telefonische beoordeling plaatsvinden. Zo kan het zijn dat de therapeut op basis van de beoordeling besluit om niet met de behandeling te starten maar dit uit te stellen naar een later moment. Andere mogelijkheden zijn om u telefonisch te ondersteunen, via email oefenschema’s op te sturen of contact via videobellen. Nieuwe patiënten waarbij zorg niet kan wachten worden, na telefonische beoordeling, ook aangenomen.

Bij een bezoek aan onze praktijk verzoeken wij u het volgende:

-Bezoek de praktijk alleen op afspraak;
-Houd anderhalve meter afstand;
-Kom precies op tijd en desinfecteer bij binnenkomst uw handen;
-Vervolgafspraken kunnen worden gemaakt aan de balie.

Neemt u alstublieft contact met ons op om te overleggen wat voor u een goede manier is om de behandeling te hervatten of nieuw op te starten.

Wij, het hele team van Fysiotherapie Lindenholt Ruikes & de Muijnk, verheugen ons om u te zien en te spreken, in de praktijk, bij u thuis, via telefoon of online.

Met vriendelijke groeten, Team Fysiotherapie Lindenholt Ruikes & de Muijn